088 nummer aanvragen

Overweeg je een zakelijk 088 nummer te nemen? We leggen je uit hoe je dit doet en waar je rekening mee moet houden.

Vraag een offerte aan     

Waarom een 088 nummer aanvragen?

088 nummers zijn officieel bedrijfsnummers en worden uitgegeven in blokken vanaf 100 nummers door de ACM. Deze 100 nummer blokken kennen een opvolgende reeks telefoon nummers. Een 088 nummer blok vraag je aan bij de ACM (autoriteit consument en markt) en activeer je vervolgens bij een telecom provider zoals Raffel. Je kunt dus niet slechts 1 088-nummer afnemen.

Wanneer kies je voor 088 nummers?

Eerst en vooral: als je een nummer wilt dat niet aan een regio gebonden is. Want we weten allemaal dat 010 betekent dat je bedrijf in Rotterdam is gevestigd en 020 als je bedrijf in Amsterdam zit. Wil je een landelijke uitstraling hebben, dan kies je voor 088. Want 088 is niet gebonden aan een regio.

Daarnaast kan een 088-nummerblok handig zijn als je veel nummers nodig hebt, omdat je in deze reeks gelijk 100 nummers krijgt toegewezen. Bijvoorbeeld als iedere medewerker met een eigen telefoonnummer bereikbaar moet zijn kan het heel handig zijn als je een reeks 088 nummers afneemt. Ook wanneer je organisatie meerdere vestigingen heeft kan het goed zijn om een 088 nummer reeks aan te schaffen.

Wat kost een 088-nummer

Zoals gezegd dien je 088-nummers eerst aan te vragen bij de ACM. Door het aanvraagformulier in te vullen bij de ACM beoordelen ze jouw aanvraag. Vervolgens krijg je –indien akkoord- een reeks van 100 088-nummers toegewezen. Met deze beschikking kun je vervolgens naar een telecomprovider zoals Raffel om de nummers in gebruik te nemen. De activatie van een 088 nummer blok op ons telefonieplatform Pulse kost eenmalig € 49 en daarna maandelijks € 84,95.

Vraag een offerte aan    

Alternatief voor 088 nummers

Wanneer je een kleiner opererend bedrijf bent maar toch een landelijke uitstraling wil hebben is een 085 nummer een goed alternatief voor een 088 nummer. De 085-reeks is namelijk ook niet regio-gebonden. Het verschil met 088-nummers is dan 085-nummers wel per stuk af te nemen zijn bij Raffel. Je hoeft ze ook niet bij de ACM te bestellen. Deze nummers zijn per stuk af te nemen en kosten slechts € 7,50 eenmalig en € 4,95 maandelijks.

Ben je op zoek naar een geschikt telefoonnummer voor je eigen onderneming?

Ralf zoekt graag met je mee! Hij kan rechtstreeks met je meekijken naar mooie beschikbare nummers. 

Neem contact op