De Nokia 3310 is twintig jaar oud!
Leestijd: 2 minuten
31 augustus, 2020 in
De Nokia 3310 is twintig jaar oud!
Raffel Internet B.V.

Wie kent hem niet: de legendarische Nokia 3310?! Vandaag viert het onverwoestbare toestel zijn twintigste verjaardag. Op 1 september 2000 werd de 3310 aangekondigd door de Finse fabrikant Nokia en hij was daarna 5 jaar op de markt. Er werden maar liefst 126 miljoen exemplaren van verkocht. Maar ook nu is hij nog prima bruikbaar...

Levensloop

Al snel werd de Nokia 3310 een beroemd toestel vanwege zijn onverwoestbaarheid en de verwisselbare frontjes. Voor zijn tijd was het een modern toestel met groot monochroom scherm met een resolutie van 84x84 pixels. Iets wat we ons nu nog nauwelijks kunnen voorstellen, maar toen was het ruim voldoende om te SMS'en en spelletjes als het beroemde Snake te spelen :-)!

In 2017 is er een nieuwe versie van het toestel uitgebracht nadat Nokia werd overgenomen door HMD. Eerst alleen met 2G maar er is inmiddels ook een 3G en 4G variant op de markt. De nieuwe versie lijkt veel op zijn voorganger maar hij heeft een groter kleurenscherm, een USB-aansluiting en er is een camera toegevoegd.

Vast-Mobiel integratie met Nokia 3310!

Normaal gesproken kun je dit soort eenvoudige en goedkope toestellen niet gebruiken in combinatie met je zakelijke telefooncentrale in de cloud. Bij Raffel wel! Want je hebt voor onze vast-mobiel integratie geen apps nodig. Door een simkaart van Raffel in het toestel te stoppen heb je een volwaardige vast-mobiel integratie omdat de integratie bij ons op netwerkniveau (GSM) plaatsvindt. Heb je dus medewerkers die je voordelig wilt aansluiten op de telefooncentrale in de cloud? Dan kun je kiezen voor een simpel toestel als de Nokia 3310 en je kunt er mee uitbellen met je vaste nummer. Ook kun je gratis zakelijke oproepen ontvangen zonder hoge doorschakelkosten.

Meer over vast-mobiel integratie