Thuis bereikbaar zijn, zo regel je dat met Pulse
Leestijd: 10 minuten
16 maart, 2020 in
Thuis bereikbaar zijn, zo regel je dat met Pulse
Raffel Internet B.V.

Momenteel werkt bijna heel Nederland thuis in verband met het Coronavirus. We krijgen veel vragen over hoe je thuis het beste telefonisch bereikbaar kunt zijn voor je klanten of leveranciers.

Je kunt op verschillende manieren bereikbaar zijn terwijl je thuis werkt. We geven je verschillende scenario’s om thuis ‘normaal’ te kunnen werken.

1. Doorschakelen naar mobiel

De meest gebruikte optie is om oproepen door te schakelen naar de mobiele telefoons van de medewerkers die thuis werken. Zo hoeven ze geen software te installeren en geen voip telefoon mee naar huis te nemen.

Je stelt dit eenvoudig in voor de betreffende gebruikers, door in te loggen op https://pulse.raffel.nl en ga via dashboard naar gebruikers.

  • Selecteer rechts functies en kies in de bovenste rij voor doorschakelen.
  • In het pop-up venster kies je voor on.
  • Selecteer ‘alle gesprekken doorschakelen naar’: kies hier voor een mobiele telefoon.
  • Vul vervolgens het mobiele telefoonnummer in waar je naar wilt doorschakelen en klik op wijzigingen opslaan.

De medewerker kan nu door collega’s gewoon gebeld worden op het bekende (interne) nummer. Alle oproepen voor deze medewerker worden nu afgeleverd op de mobiele telefoon.

Let op: ook oproepen aan een groep of wachtrij waarvan de gebruiker lid is worden doorgeschakeld naar zijn of haar mobiele telefoon. Als je dit niet wilt kun je er voor kiezen om alleen directe oproepen door te schakelen. Daarvoor zet je het vinkje aan voor ‘Alleen directe gesprekken doorschakelen’.

2. Toestel mee naar huis nemen

Een andere optie is om je vaste bureau toestel of een DECT (draadloos) toestel mee naar huis te nemen.

  • Sluit thuis je telefoon aan op je modem/router. Let op: waarschijnlijk heb je thuis geen PoE, waardoor je een adapter nodig hebt om het toestel van stroom te voorzien. Als je deze niet hebt, kunnen we die snel naar je opsturen.
  • Omdat je je huidige belplan blijft gebruiken hoef je in Pulse niks meer te doen. Zodra je je VoIP toestel aansluit op internet wacht even tot je toestel klaar is met het ophalen van de gegevens en je bent weer bereikbaar.

3. Gebruik maken van een softphone

Wil je geen telefoontoestel meenemen naar huis of heb je geen vaste netwerkaansluiting dicht bij je werkplek? Dan kun je er voor kiezen om een softphone te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld voor de softphone van Bria kiezen. Je kunt deze hier aanschaffen: https://secure.counterpath.com/Store/CounterPath/ProductInfo.aspx?ProductId=333

Vervolgens zul je deze softphone in Pulse moeten aanmaken als toestel.

  • Log in op https://pulse.raffel.nl en ga via dashboard naar toestellen.
  • Klik bovenin op toestel toevoegen.
  • Kies bij toestel toevoegen voor softphone.
  • Vul de gegevens in en klik op toestel toevoegen. Let op: vergeet niet om dit toestel mee te nemen in je belplan, en/of te koppelen aan de juiste gebruiker.

Hulp nodig?

Onze collega’s van support zijn gewoon bereikbaar en helpen je graag verder! Ben je acuut op zoek naar een oplossing om thuis te werken? Neem dan even contact op met de afdeling sales. Ook zij zijn gewoon bereikbaar en helpen je graag op weg. Ondanks de huidige situatie wensen we je succes met thuiswerken. 

Neem contact op