Zakelijke communicatie: tips voor thuiswerkers
Leestijd: 10 minuten
2 april, 2020 in
Zakelijke communicatie: tips voor thuiswerkers
Raffel Internet B.V.

Conference telefoontjes, video vergaderen, afspraken op afstand met je klanten: we werken sinds een paar weken massaal vanuit huis. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk het beste? Wat heb je nodig en waar moet je rekening mee houden? We geven je graag wat tips en trucs om het thuiswerken net wat makkelijker te maken.

Thuis gebruik maken van zakelijke telefonie

We merken dat veel van onze klanten hun vaste bureau toestel mee naar huis hebben genomen. Dat kan zonder problemen. Zodra je je voip toestel thuis aansluit maakt hij verbinding met ons telefonieplatform en kun je bellen en gebeld worden zoals op kantoor.
Mocht je dit willen doen hou er dan even rekening mee dat je vaak een voedingsadapter nodig zult hebben. Meestal worden toestellen op kantoor namelijk via de netwerkkabel gevoed (middels PoE techniek) en de meeste modems thuis hebben deze functie niet. Je moet dan een voedingsadapter aan je toestel aansluiten. Die kun je bij ons bestellen en kunnen we ook naar je thuisadres opsturen.

Wil je geen netwerkkabel naar je toestel trekken? Dan kun je er ook voor kiezen een WiFi Dongle aan te sluiten op je toestel. Hiermee beschikt je toestel over een betrouwbare WiFI-verbinding. En zoals hierboven aangegeven raden we je aan een (draadloze) headset te gebruiken. Wij hebben zelf erg goede ervaringen met Jabra headsets.

  • Voedingsadapter voor Yealink toestellen: € 11
  • WiFi Dongle voor Yealink toestellen: € 29
  • Jabra Evolve 40 Mono bedraad: € 75
  • Jabra Evolve 65 Mono draadloze headset: € 130

Ontbreekt het bij jou thuis aan een van bovenstaande materialen? We helpen je zeker in deze periode graag snel op weg. Bel even naar 076-8200110 of stuur een mailtje en we helpen je snel verder.

Neem contact op    

Zakelijke telefonie op je mobiel

Heb je geen vast toestel mee naar huis genomen? Dan kun je ook zakelijke telefonie gebruiken op je mobiele telefoon. Hiervoor kun je onze vast-mobiel integratie gebruiken. Dan kun je bijvoorbeeld uitbellen met je vaste zakelijke nummer. Hulp nodig om dit in te stellen? Neem even contact op met onze servicedesk via 076-8200110.
Heb je geen mobiele telefonie van Raffel? Geen probleem! Download dan de Pulse - zakelijke telefonie app in de Apple store of de Google Play store. Ook dan kun je met je vaste zakelijke nummer uitbellen.

Meer over vast-mobiel integratie    

Blijf in contact met je collega's

Niet letterlijk natuurlijk #keepyourdistance. Zorg dat je verbonden blijft met elkaar. Je kunt bijvoorbeeld een paar keer per week een conference call organiseren. Zo kun je de zaken die spelen telefonisch met elkaar bespreken. En je weet gelijk hoe het met je collega’s gaat. Telefonisch vergaderen is standaard beschikbaar in ons Pulse telefonieplatform. Gebruik je dus telefonie van Raffel, dan kun je gratis telefonisch vergaderen. Zeker als de vergaderingen wat langer duren is het fijn om een headset te gebruiken.

Meer over telefonisch vergaderen    


Blijf je klanten en collega's zien

Ook hier bedoelen we dit natuurlijk niet letterlijk #1,5meterafstand. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel tools om te video bellen. Denk hierbij aan platformen als Skype, Zoom en Microsoft teams. Je kunt tegenwoordig bijna op elke locatie video bellen met je klanten of collega’s. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een webcam. Heb je geen webcam? Dan kun je die natuurlijk altijd los aanschaffen.

Bij Raffel hebben we twee oplossingen voor videobellen. De eerste is Pulse Meet: de video vergader functie van ons telefonieplatform. Je kunt eenvoudig video vergaderingen aanmaken en de link delen met iedereen die je wilt uitnodigen. Een groot voordeel ten opzichte van de grote publieke diensten (zoals Zoom en Teams) is dat de data in Nederland word verwerkt op ons eigen platform, allemaal conform AVG. Ook bieden we je ondersteuning waar nodig. Een tweede voordeel is dat je altijd alle deelnemers aan de videovergadering kunt zien. Er zit geen limiet op het aantal camera’s dat je ziet (bij Teams is die limiet bijvoorbeeld vier beelden).

Een andere oplossing die we bieden is Microsoft Teams. Want voor sommige bedrijven is dit een prima oplossing, vooral voor de interne communicatie. Heb je interesse in Teams? Neem contact op, en we helpen je snel met de installatie. Teams is de eerste 6 maanden gratis vanwege de coronacrisis.

Meer over vergaderen op afstand