Zelf de controle over Microsoft 365
Leestijd: 5 minuten
16 oktober, 2020 in
Zelf de controle over Microsoft 365
Raffel Internet B.V.

Steeds meer bedrijven maken gebruik van Microsoft 365 (voorheen Office 365). Microsoft 365 is een clouddienst van Microsoft die bestaat uit verschillende diensten. Je kunt bijvoorbeeld je mail en bestanden in de cloud regelen en bij de meeste Microsoft 365 zitten ook de licenties van de populaire Microsoft Office programma’s inbegrepen. De meeste ondernemers denken dat wanneer je gebruik maakt van Microsoft 365 je verder zelf niets meer hoeft te doen om je data te beschermen. Toch is het verstandig om ook zelf de controle te houden.

Zorg voor een backup van je data

Natuurlijk is Microsoft 365 een betrouwbare dienst en maakt Microsoft ook backups van data. Toch is het verstandig om zelf ook te zorgen voor een backup. Je bent dan niet afhankelijk van één leverancier of dienst voor al jouw gevoelige bedrijfsdata. Je kunt met Microsoft 365 backups maken, maar die mogelijkheden zijn erg beperkt, mede daarom adviseren we je om een externe backup in te richten.

Met Microsoft 365 backup van Raffel zorgen we dat alle data uit je Microsoft 365 account iedere dag gebackupt wordt naar de backup servers van Raffel. Zo staat je backup veilig bij een externe leverancier en in Nederland. Standaard maken we één keer per dag een backup van alle gegevens (mailboxen, bestanden, etc) en bewaren we alle backups 14 dagen. Op verzoek kunnen we vaker backups maken én eventueel de retentie (bewaartijd) aanpassen.

Per ongeluk data of gebruiker verwijderd

Het komt vaak voor: data of zelfs hele gebruikers worden per ongeluk verwijderd. Dan is er dus geen sprake van een storing, maar heb je toch een backup nodig om je data snel te kunnen herstellen. Als een hele gebruiker word verwijderd, verwijder je ook direct hun SharePoint en OneDrive data. Een back-up zorgt ervoor dat je altijd terug kunt vallen.

Bescherm je tegen beveiligingsrisico's

Anno 2020 is het online ‘klimaat’ veranderd. Steeds meer criminaliteit speelt zich online af en daar moet je je bedrijf tegen beschermen. Denk bijvoorbeeld aan de verspreiding van ransomware waarbij je data word versleuteld en je tegen betaling (hopelijk) je data terug krijgt. Je kunt je hiertegen wapenen, maar wat doe je als het toch mis gaat? Juist: dan val je terug op je backups. Zodat je niet alleen afhankelijk bent van een hacker om je data terug te krijgen.

Regel nu je Microsoft 365 backup!

Gebruik je Microsoft 365 of ben je van plan binnenkort over te stappen? Dan helpen we je daarbij graag op weg en zorgen we voor goede beveiliging en backups. Neem vrijblijvend contact op voor een advies!

Neem contact op