Voip softphone

Voip softphone

Bellen met je laptop of PC? Gebruik een voip softphone! Een softphone is de benaming voor een app die je op je PC, laptop, tablet of mobiele telefoon kunt installeren. Middels een voip softphone heb je alle functionaliteiten van een gewone telefoon.

Neem contact op
Softphone als voip toestel

Softphone als voip toestel

Een softphone is op ons telefonieplatform op dezelfde manier aan te melden als een vast toestel. Je maakt van je PC of laptop je telefoon. Je belt vervolgens heel eenvoudig met een headset. Dit kan bijvoorbeeld heel handig zijn wanneer je onderweg bent.

Welke voip softphone

Welke voip softphone moet je kiezen?

Je hebt diverse aanbieders van voip softphones. Sommige werken met een abonnement structuur en andere zijn gratis. Wij raden drie ‘soorten’ softphones aan: Bria, ZoiPer en Linphone.

Bria als voip softphone

Bria

Bria van CounterPath is een door onze klanten veel gebruikte voip softphone. Wanneer je voor Bria kiest raden we aan om de Bria Solo te gebruiken. Er zijn hier twee varianten op. De Bria Solo en de Bria Solo Free. De Bria Solo Free is gratis. Let wel, met deze variant kun je niet doorverbinden. Bria download je hier.

ZoiPer als voip softphone

ZoiPer

De voip softphone van ZoiPer kent een gratis (niet-commerciële) licentie en een ‘’one time purchase’’ licentie. Om alle functionaliteiten van de softphone te gebruiken heb je de betaalde versie nodig. De aanschafkosten zijn eenmalig. De voip softphone van ZoiPer download je hier

Linphone als voip softphone

Linphone

Linphone is een open source, gratis app. Een voip softphone oplossing die geschikt is voor een mobiel, Mac of PC. Deze software is wat moeilijker te installeren maar wel volledig gratis! Je download hem hier.

Meer weten over voip softphones?

Wil je meer informatie over voip of softphones? Dennis helpt je graag verder!